Site Overlay

Zitten en sturen voor Ceylan Avinal

PAARDENSPORT – In Rucphen wist ze het nog niet zeker, maar na de Z2-winst in Den Goubergh heeft Ceylan Avinal (23) de knoop doorgehakt. “Ik richt me nu tóch op de kampioenschappen” meldt de Roosendaalse van Turkse origine. “We staan nu op kop, nu wil ik het ook wel proberen af te maken.” Met Zygrande le Coupied won ze met overmacht het Z2-dressuurselectietreffen van de KNHS-kring West-Brabant. “Vorige keer vielen de punten wat tegen.

Daarom heb ik in de aanloop naar deze wedstrijd samen met mijn trainster Karin Retera het drafgedeelte nog eens doorgenomen. En we hebben aan de stap gewerkt. Nu scoorden we zelfs 67,5 procent.” Vooral het drafgedeelte en de keertwendingen brachten de cijfers de hoogte in. Avinal trainde haar Krack C-ruin een jaar lang thuis door. “Het is nu veel meer een bodybuilder geworden. Door de zwaardere oefeningen die we thuis al doen en door het vele galopwerk is hij veel sterker geworden. Als we goed hebben losgereden is het voor mij nu zitten en sturen.” In de Z1-klasse was het Jeff Heijstek die afstand nam van de concurrentie. De Argonautvoorman kwam met Kostendrukkers Zarino unaniem op kop.

In de ZZ-L-klasse was het eerst kampioenenmaakster Emmelie Scholtens met haar imponeremde Borencio en dan de rest op grote afstand. Een opmerkelijke plaats in het elitegezelschap bevocht Hiske Geerts. De Achtmaalse psychologiestudente reikte met Zennith naar plaats vier. Een sterke rentree, want haar Painted Blackmerrie stond een half jaar buitenspel vanwege een blessure. “Ze heeft veel kwaliteit” weet de Volhardingamazone.”

http://www.bndestem.nl/sport/sport-regionaal/zitten-en-sturen-voor-ceylan-avinal-1.3344630

Geef een reactie