Site Overlay

World Dressage Masters; int. GP debuut!

Vorige week hebben Zygrande en ik deelgenomen aan de internationale World Dressage Masters 4* in Roosendaal. Het was ons internationaal Grand Prix debuut en tevens selectie wedstrijd voor de Olympische Spelen Rio. Het deelnemersveld was zeer sterk en de accommodatie was echt prachtig versierd (en eng voor veel paarden). Deze wedstrijd werd gesponsord door Autorijschool Tamara Coremans, waar ik heel dankbaar voor ben :-).

Op donderdag zijn we aangekomen voor de vet check en vrijdag was onze eerste proef. De normale Grand Prix met plaatsing voor de Grand Prix Special (beste 15) of Grand Prix kleine finale (de rest).  Zygrande was echt heel gespannen door de omgeving, maar toen we moesten beginnen deed hij het weer gewoon, wat is hij toch geweldig! De proef was goed, alleen wel een paar foutjes. Maar wel super trots op Zygrande zoals altijd, we werden 13e met bijna 67%. Echt een mooie score met de fouten meegerekend. Dus we mochten grote finale rijden, hoe super gaaf is dat op je internationale debuut én zo’n grote wedstrijd.

De special werd zaterdag verreden, ik had de proef alleen thuis nog nooit gereden en op wedstrijd al helemaal niet. Ik heb het expres niet geoefend, omdat ik dacht; eerst de GP maar eens goed rijden. Dus vrijdag avond en zaterdag ochtend nog even gauw getraind met Karin hihi. De special is een proef gemaakt voor mij en Zyg, het gaat echt om kracht en conditie. Het eerste deel van de proef ging SUPER, dik boven de 70% met 8-en (filmpje zie mijn Facebook) . Helaas was de eerste piaffe slecht en alle drie mijn series kapot. Ik kan me er geen seconde druk om maken, want dat is gewoon gebeurd omdat we de proef niet goed genoeg geoefend hadden. Score was dik 66% en een 12e plaats. Ik kan alleen maar super trots zijn op dit debuut, voor het eerst van huis weg en twee dagen achter elkaar de GP doorlopen. Echt prachtig en iedereen vond Zygrande (natuurlijk;-)) ook geweldig. Nu krijgen de paardjes vakantie tot het einde van het jaar en dan……..kei hard trainen om foutloos de GP door te komen!!!!!! En nog een belangrijk detail: eerste selectie score én veel punten voor de ranking Rio zijn binnen!!!

Bedankt iedereen voor de hulp, de support en de gezelligheid!!!!!!!!

Een paar leuke foto’s van het prachtige weekend, gemaakt door Digishots & Lotje Pellis:

WDM1 WDM2 WDM3 WDM4 WDM5 WDM6 WDM7 WDM8 WDM9 WDM10 WDM11 WDM12 WDM13 WDM14

 

Geef een reactie